Els CoCoblocs

Juan Dols, mestre, ha començat un bloc que té per nom COCO (Actividades COnstructoras de COnocimiento). A aquest bloc inclou reflexions i referències teòriques (per exemple sobre els centres d’interès i Decroly o sobre per què utilitzar les CoCo) i ens presenta la primera CoCo mentre explica els objectius, les limitacions, les perspectives.

Fins aquí, un bloc que podríem dir estàndard, centrat en un tema educatiu que va desgranant el seu autor. Però el primer CoCo que presenta també és un bloc i, pel que veig, cada CoCo serà un bloc independent dels altres.

El primer CoCobloc, dedicat a “La fuerza”, consta de quatre etapes, cadascuna una entrada del bloc, que suposo que seran comunes a la resta de CoCos seguint l’esquema OCIE (“O: Observar / Oir | C: Corresponder / Conocer | I: Investigar / Integrar | E: Evaluar / Extrapolar”):

Em sorprén l’enginy, la capacitat d’adaptació a les nostres necessitats d’allò que tenim a l’abast. I ben mirat, per què no? Sempre accessible (si la deesa internet, el déu ample de banda i els àngels del maquinari ho permeten), plàstic, actualitzable, amb integració senzilla del multimèdia, el puc compartir amb el món,… I, sobretot, és fàcil! Aquest ha estat l’element clau de l’èxit dels blocs, la seva facilitat d’ús.

Imagino que estic utlitzant aquesta activitat a l’aula: l’alumnat consulta els recursos, els discutim a classe, fa els comentaris que puc revisar, les hotpotatoes per autoavaluar-se (i que m’avisin quan els surti la qualificació per prendre nota si ho considero oportú). I quan canvio de grup esborro els comentaris i tornem a començar. Pràctic? Si em funciona sí.

Un bloc per a cada centre d’interès… És un malbaratament de recursos? Quatre entrades per bloc? Això sí, reutlitzable!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s