Projecte de llei d’educació (o LEC)

Enguany no vaig celebrar el dia del meu aniversari, els meus ànims no estaven per alegries. Però vés per on el Parlament de Catalunya va triar aquest dia per aprovar el projecte de la futura llei d’educació catalana (o LEC), que es pot consultar al BOPC (això ja comença a semblar un anunci de cotxes): http://www.parlament.cat/activitat/bopc/08b466.pdf

A la pàgina 29 hi ha l’article 89, sobre serveis digitals i telemàtics a disposició dels centres, que diu:

  1. El Departament ha de facilitar als centres educatius l’accés a un conjunt de serveis digitals i telemàtics orientats a millorar el desenvolupament de l’activitat educativa. Els centres han de posar aquests serveis, en la mesura que escaigui, a disposició del professorat, els alumnes i les famílies.
  2. Els serveis digitals i telemàtics a què fa referència l’apartat 1 han de posar a disposició dels centres aplicacions didàctiques i continguts educatius de qualitat, serveis de dossier personal d’aprenentatge i de registre acadèmic personal individual i altres aplicacions i serveis digitals orientats a potenciar l’excel·lència dels aprenentatges i a facilitar el funcionament dels centres.
  3. El dossier personal d’aprenentatge emmagatzema en suport digital i fa accessibles, d’acord amb el que el Departament estableixi per reglament, els documents i els objectes digitals que resulten de la producció intel·lectual de cada alumne o alumna durant el procés d’aprenentatge, des del darrer cicle de l’educació primària fins als ensenyaments postobligatoris. El contingut del dossier pot servir d’evidència en el procés d’avaluació.
  4. El registre acadèmic personal individual conté en suport digital, d’acord amb el que el Departament estableixi per reglament, les dades acadèmiques personals dels alumnes que els centres considerin pertinents i les que siguin necessàries per a complir la normativa sobre aspectes formals de l’avaluació dels alumnes.

És a dir:

Serveis digitals i telemàtics + aplicacions didàctiques + continguts educatius + dossier personal d’aprenentatge + registre acadèmic

Què hi pot entrar a “serveis digitals i telemàtics”? No sé si els aplicatius de gestió (tan temuts) són a aquesta categoria. M’agradaria més que fossin plataformes educatives (moodle), intranets (intraweb), xarxes socials per a l’aprenentatge d’idiomes (a l’estil de busuu.com), repositoris i cercadors de materials educatius digitals, espais on compartir materials elaborats pel professorat, viquipèdia educativa,…

I a “aplicacions didàctiques”? JClic, quaderns virtuals, la prestatgeria, blocs, wikis i d’altres que ja hi són, amb “materials educatius de qualitat”: més enllà de JClics i QV, dels vídeos de l’Edu3.cat, webquests, lliçons d’aula (lesson plans), caceres del tresor, filtrats, catalogats, accessibles.

“Dossier personal d’aprenentatge” com Mahara, o un altre lloc on construir (i mantenir) un e-portafoli.

I el registre? Serà SAGA?

En Ferran Ruiz en fa una millor anàlisi a l’entrada “Llei d’educació i TIC: el dictamen” seu bloc “Notes d’opinió“.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s